Az oldal használata

A tájékoztatóoldal felépítése

Az oldal két fő részre tagolódik. A baloldali menü gombjaira kattintva érhetők el a funkciók. A menü tartalma a bejelentkezéstől függően változik, mivel a kérdezés funkció csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóink számára elérhetőek. A kiválasztott funkció mindíg a menütől jobbra elhelyezkedő, a képernyő nagyobb részét kitöltő területen jelenik meg.

Regisztráció

A regisztráció az erre a célra szolgáló űrlap kitöltésével és beküldésével történik. Ehhez először kattintson a menü „Regisztráció” menüpontjára! A megjelenő űrlapon töltse ki az adatokat, majd kattintson a „Mentés” gombra! Bizonyos adatok megadása feltétlenül szükséges. Ha valamely kötelező adatmező üresen marad, vagy valamely adat hibásan kerül kitöltésre, akkor a „Mentés” gomb megnyomása után az űrlapon hibaüzenet jelenik meg a nem megfelelően kitöltött mező mellett. Ekkor a hibás mezők javítása után próbálja meg ismét elmenteni az űrlapot! A regisztrációs űrlap sikeres kitöltését a rendszer a képernyőn megjelenő üzenettel és egy a regisztráció aktiválásához szükséges e-mail kiküldésével igazolja vissza. Regisztrációját az emailben kapott URL 2 napon belül történő meghívásával aktiválhatja.

Adatmódosításra bejelentkezés után, a regisztrációhoz hasonló űrlap szolgál. Itt a megjelenő űrlap mezői a korábban megadott adatokkal feltöltve jelennek meg. A felhasználónév kivételével valamennyi adat módosítható.

Bejelentkezés, kijelentkezés

A bejelentkezéshez írja be a regisztrációnál megadott felhasználónevét és jelszavát a menü tetején elhelyezett mezőkbe, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Érvényes (aktivált és az operátor által engedélyezett) felhasználónév / jelszó páros megadása után megjelenik egy üdvözlő üzenet és a menüben megjelennek a regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött funkciók. Ellenkező esetben a képernyőn hibaüzenet jelzi vissza a sikertelen próbálkozást.

Kérdezés

Ez a menüpont csak bejelentkezés után érhető el, ezt választva teheti fel kérdését. A választ a regisztrációnál megadott e-mail címre küldi el a rendszer. Ha ezt engedélyezte, akkor a kérdés és a válasz megjelenik a Kérdésarchívumban.

Kérdésarchívum

Azok a kérdések és válaszok láthatók itt, amelyeknél a kérdező a megjelenést engedélyezte.

Keresés

A Kérdésarchívumban található kérdések és válaszok kereshetőek. A keresőmezőbe teljes szót, vagy szótöredéket lehetbeírni. Logikai operátorokat nem lehet használni.